Cyberspace

Gadgets y Tecnologia

La raqueta interactivaFuente: BBC

Font: BBC

Un dels efectes de la popularitat del running ha estat la introducció de mecanismes tecnològics per mesurar-ho tot (distància, velocitat, ritme cardíac…) Es tracta de rastrejar qualsevol indicador a través del propi mòbil o aparell connectat al cos. Entenc que totes aquestes dades pintades en meravellosos gràfics comparatius són ben útils per analitzar la progressió de l’esportista.

Com aplicar-ho en altres esports? Quina mètrica podria ser d’interès en el tennis, per exemple? Mesurar l’impacte d’un servei, calcular el nombre de cops amb la dreta o amb el revés, comparar les errades i els encerts. Tot això és possible amb un concepte nou: la raqueta intel·ligent. Uns sensors integrats en el mànec analitzen el teu joc de tennis i el teu moviment. La raqueta actua com un centre de dades i aquesta informació es traspassa al telèfon o a l’ordinador. No és ciència ficció; els senyors de Babolat han incorporat aquesta tecnologia en la raqueta Play Pure Drive.

Aquells que practiquem l’esport per afició  sovint sentim la necessitat de gaudir de les eines més professionals que ens ajudin a millorar el joc. I aquesta raqueta no deixa de ser un entrenador virtual. La demanda existeix. Ara caldrà que la innovació s’estengui en el mercat amb preus a l’abast de tothom.

Escriba un comentario